-
Čas přípravy15 min
-
Doba vaření15 min
-
Porce6
-
Celkový čas30 min
Tato zeleninová pochoutka je vyrobena z nakládaných okurek, cibule, pepře a dalších aromatických ingrediencí, které společně tvoří pikantní, sladkokyselou chuť. Jeho skvělá chuť vynikne u grilovaného masa, ale nejznámější použití je při přípravě hot dogů.
Okurkový relish je recept na domácí pikantní relish, který jsem si přizpůsobil svým chutím a je zdaleka nejchutnější, který jsem kdy připravil. Používám ho zejména do hot dogů, které jednou za čas připravím z tenkých kvalitních klobás na grilu. Relish se hodí i ke grilovanému masu všeobecně, ale má osobní zkušenost je, že v hot dogu chutná nejlépe.
Co je to relish (reliš)?
Relish je forma chutney, je to tedy dochucovadlo připravované nejčastěji ze zeleniny a koření, kterým dochutíte hlavní pokrm (v našem případě hot dog).
Použití okurkového relishe:
- hot dogy
- sendviče
- grilované maso
- vegetariánské pokrmy
- cheeseburgery
Suroviny na domácí okurkový relish:
- 8 nakládaných okurek
- 1 cibule
- 1/2 zelené papriky
- 1 zelená jalapeňo
- 2 lžíce medu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 60 ml láku
- 160 ml vody
- mletý černý pepř
- 2 lžíce hořčice
Postup přípravy pikantního okurkového relishe
- Nejprve si buďto v mixéru nasekejte cibuli, papriku, chilli papričku jalapeňo a nakládané okurky nebo zeleninu nakrájejte najemno nožem. Nyní dejte zeleninu do hrnce, přidejte lák z okurek, vodu, med a na mírném ohni začněte směs zahřívat.
- Jakmile se zvýší teplota přidejte kukuřičný škrob a provářejte do zhoustnutí směsi.
- Po vychladnutí přimíchejte 2 lžíce hořčice popřípadě doslaďte medem a dochuťte pepřem.
- Hotový relish můžete ihned servírovat nebo jej skladujte v lednici po 1-2 týdny. Relish si můžete v menších sklenicích také zavařit a vydrží vám klidně celou sezónu.
Chutnal vám pikantní domácí okurkový relish? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Okurkový reliš
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review